זה מתחיל בחד"א
הוספת תגובה לדף  זה מתחיל בחדל-האוכל
שם הכותב:  מיכה אוברמן
דואר אלקטרוני  mioberma@lavi.co.il
נושא / כותרת  זה מתחיל בחד"א
תוכן ההודעה:  ראשית עזרא צודק.
כאשר חושבים בקיבוץ שיתופי איך לשמור על חדר האוכל צריך להחליט מה הערך הגובר, האם זה שמערך השירותים חייב לתפקד ללא אף עובד שכיר או שהשירותים יתפקדו, אצלנו עד עכשיו הערך הראשון גובר ואז חד"א לא מתפקד ואנשים לא נהנים לבוא לאכול בחד"א כי חסרים עובדים שם ואלו שכבר עובדים עושים זאת בחוסר רצון ובאי איכפתיות ובלי חיוך, ומכאן הדרך מהירה להפרטה. רמת השירותים לחבר היא חשובה כאשר רוצים לשמור על קיבוץ כשיתופי וחבר מתחיל להתיאש כאשר אלו לא מתפקדים ולא מטפלים בבעיות. לגבי התגובה של זמי בן חורין ישנו איזשהו קו שניתן למתוח, צד אחד שלו זה הפקרות וצד שני זה הפרטה המטרה של מי שרוצה לשמור על השיתופיות היא להיות באמצע הקו שהוא "בקרה", אצלנו לעולם לא נתנו את כל האוכל בחלוקה ביום שישי חופשי אלא לפי מספר הנפשות שאדם הזמין מראש חילקו לו עם מדבקה על שמו וכך לא הכינו עגלות מלאות אוכל וכל אחד לקח בשר כמה שירצה, ולא נוצרה הפקרות. הרבה אנשים באים לחד"א והמטבח לא רק בשביל לקחת אוכל אלא לקבל חיוך וכאשר אלו אינם קיימים אז האוכל נהיה העיקר ומכאן הדרך קצרה להפרטה.
העתקת קישור