עדכונים מהמטה השיתופי לחץ כאן!

כשהידע והניסיון נפגשים - ענף הרוצה להיות רווחי לאורך זמן חייב להימצא בחזית הידע המקצועי. פעילות Professional Community (קהילה מקצועית) מפגישה מדענים עם
כשהידע והניסיון נפגשים
מאת שרה אדום, 7.9.2006



ידע וניסיון


 

ענף הרוצה להיות רווחי לאורך זמן חייב להימצא בחזית הידע המקצועי. פעילות Professional Community (קהילה מקצועית) מפגישה מדענים עם אנשי שדה כדי להתעדכן בידע החדשני ולפתח תהליכים ליישום ידע זה

"לחברות וגם לעובדיהם ידע הוא כוח – וגם רווח" (L.L Bryan 2004.)  היתרון התחרותי של ארגונים, כמו של אנשים, מקורו בידע ייחודי ובתהליכים ליישום ידע זה. התאגידים המובילים במאה ה-21 יהיו אלו שיצליחו לפתח מנגנונים שיגרמו לעובדיהם לשתף עובדים נוספים בידע רלוונטי המצוי בראשיהם וליצר יחד ידע עדכני וייחודי המקנה יתרון תחרותי לארגון. הגד"שים בישראל, גם הגדול ביותר מביניהם, קטן מדי מכדי לאמץ מנגנונים ליצירת ידע רלוונטי עדכני כמו שעושים זאת מספר תאגידים גדולים. מאידך, גד"ש שרוצה להיות רווחי לאורך זמן חייב להיות בחזית הידע המקצועי. העיקרון המנחה של פעילות Professional Community (קהילה מקצועית)  הוא להיות בחזית הידע החדשני הרלוונטי ולפתח יחד תהליכים ליישום ידע זה בפועל.

בפקולטה לחקלאות ברחובות נפגשים בקביעות "הידע" ו"תהליכי יישומו", פעם בחודש (אם נצראללה לא מפר את הסדר). נפגשים גד"שניקים וחוקרי גד"ש, לומדים יחד ידע עדכני רלוונטי לגד"ש ושיטות ליישומו. המפגש המשותף של הגד"שניקים והחוקרים  מקצר את המרחק בין השדה למעבדה. הקשר שנוצר בין החוקרים לגד"שניקים המיישמים את הידע הוא ישיר ובלתי אמצעי.

איך מתנהל מפגש Professional Community של הגד"ש?

לכל מפגש נקבע מראש נושא חקלאי מרכזי. את הנושא החקלאי מנחה מומחה בתחום מהפקולטה לחקלאות. המנחה מציג את הנושא ופותח את השיחה, המשתתפים שואלים, מציגים את ניסיונם המקצועי המעשי בנושא ודנים בו. נוצר מפגש מיידי בין הידע התיאורטי העדכני לניסיון היישומי המצטבר. המשתתפים חולקים בידע ובניסיון שהצטבר אצל כל אחד מהם, הידע והניסיון של כל משתתף הופך להיות נכס משותף של כל חברי ה - Professional Community.

הנושאים המועלים במפגשים הם לפי בקשת המשתתפים בהתאם לצרכיהם ולרצונותיהם. בשני מפגשים היה הנושא המרכזי דישון בהנחיית פרופ' עזי כפכפי (לדישון יוקדשו מפגשים נוספים). במפגש אחר עסקו בהדברה משולבת עם פרופ' יעקב קטן, ובמפגש ספטמבר יימשך הדיון בהדברה משולבת עם ד"ר משה קול. הבקשה לעסוק בנושא עלתה מהמשתתפים כדי שיוכלו להתמודד טוב יותר עם דרישות האיכות של השוק האירופי (תקן יורופ-גאפ).

חלק קבוע בכל מפגש הוא דיווח ועדכון על המצב בשדות, וזו גם הזדמנות לאתר בעיות משותפות ולדון בפתרונות לבעיות (או להעביר את הבעיה לחוקרים להגדרה וחיפוש פתרון), ללמוד אחד מהשני שיטות עיבוד וטיפול במזיקים, להעביר "פטנטים" מאחד לשני, כך ששיטה מוצלחת של גד"שניק אחד הופכת לנחלת כל חברי הקהילה. במפגש מתקיים חליפין בין המשתתפים בידע וניסיון מקצועי בעל ערך.

בכל מפגש מוקדש זמן גם לנושא ניהולי או כלכלי או לשיפור מיומנויות ניהול אישיות. דנו יחד עם מאיר יגיל (מנהל שוברי בר) במצב השנה בשוק הגרעינים העולמי, התאמנו עם ענת רוזנבלט (ק. צרעה) בתקשורת מקדמת תוצאות והצבנו מטרות ויעדים לענף ולעובד עם שרה אדום (חב' ק.מ.ה).

המתודה של שיחה ודיון בה מתקיימים מפגשי ה- Professional Community מגבילה את מספר המשתתפים. בקהילה הנוכחית משתתפים בנוסף לחוקרים מהפקולטה לחקלאות גד"שיקים מכל הארץ (מהגליל העליון ועד יטבתה דרך העמקים והנגב) ואגרונומים מחברת "דשנים".

את ה- Professional Community של הגד"ש מארגנים: החוג לגד"ש וירקות בפקולטה לחקלאות, חב' ק.מ.ה, ארגון עובדי הפלחה, ארגון מגדלי כותנה וחברת "דשנים" אשר נתנה את חסותה ל - Professional Community. את הנושא החקלאי מנהלים פרופ' שחל עבו וד"ר משה סיבוני (החוג לגד"ש וירקות בפקולטה לחקלאות) את הנושא הניהולי מובילה אנוכי, ד"ר שרה אדום (חב' ק.מ.ה).

לפרטים נוספים על ה- Professional Community  אפשר לפנות לשרה אדום 052-2720961.




נכתב בתאריך
7/9/2006



הרשמה לניוזלטר שלנו